Massatge al nadó amagadet

Gestació

Massatge al nadó amagadet és una proposta adreçada a mares, parelles i famílies que estan esperant l’arribada d’un nadó.

Es tracta d’una sola sessió d’una hora i mitja en la que els objectius principals son:

Explicar quins son els beneficis de començar a fer el massatge al nostre nadó quan encara és a la panxa en comptes de començar un cop ja ha nascut.

Oferir les eines per a fer aquest massatge “diferent” i per a crear un ritual de massatge propi i personal per a poder-lo incorporar al nostre dia a dia.

En definitiva, una sessió moooolt dolça que ens porta al cor i des del cor a comunicar al nostre nadó com n’és de benvingut, de respectat, i d’estimat.

Massatge al nadó amagadet s’ofereix en format grupal i en format particular.

Beneficis del massatge intrauterí

El massatge intrauterí afegeix alguns importants beneficis al massatge infantil.

Acompanya i reforça des de la consciència el procés de vincle que s’està creant entre mare i fill, facilitant així l’escolta del propi cos i del cos del nadó que s’està formant, com del propi ésser que tots dos formen.

Acompanya i reforça el procés de vincle amb el pare i/o germans en cas que hi participin, accelerant la vinculació que normalment comença passat el naixement amb tots els avantatges que això representa per a tots.:

En el cas del pare, qui te moltes coses a oferir al nadó que son diferents que les que aporta la mare, és molt important establir un vincle directe (no a través de la mare) i això sovint és un procés lent quan es comença a partir del naixement, tant per cultura, inseguretats, etc. com per horaris de feina i ritme de vida.

En el cas dels germans també és molt important començar a establir un vincle amorós i còmplice quan abans, especialment per evitar o suavitzar sentiments de rebuig i gelosies.

Reforça o genera en el nadó la percepció de saber-se BENVINGUT. Aquesta percepció és fràgil en el període de gestació i és la gran clau que obre la primera porta a ser un infant i un posterior adult que es sap digne mereixedor d’èxit, de respecte, de ser estimat i d’aconseguir qualsevol cosa que es proposi.

Treballa en la mare i també en el pare l’acceptació del ésser que arriba, ja que fent massatge amb consciència enfocats en aquest ésser, evitem caure en idealitzacions i en la necessitat de posar etiquetes.

Treballa l’actitud de respecte i l’obertura a acceptar tots els regals i aprenentatges que ens porta el nadó, evitant-nos extendre involuntariament la nostra percepció a “fragilitat com a ésser” de la seva fragilitat i dependència física i emocional en néixer i en la primera infantesa.

Ens entrena en l’hàbit de crear rituals i espais d’intimitat amb els fills, tant importants per a alimentar la mútua confiança.

En connectar-nos diàriament des del cor amb el nostre nadó, s’alliberen possibles pors sobre el procés de gestació, naixement i criança.

Com qualsevol altre pràctica “d’anar cap el cor” i d’aturar el cap, ens allibera també d’estrès, d’inseguretat, d’enfocs negatius/destructius i ens permet gaudir del moment present.

El massatge al nadó amagadet potencia els grans beneficis que ens ofereix la pràctica habitual del massatge infantil perquè havent fet massatges al nadó intrauterí el massatge infantil no serà per a ell una de tantes novetats que com a novetats ens poden fer desconfiar en un primer moment sinó una pràctica coneguda que ja sap que el fa sentir molt bé i que el relaxa no només per mèrits propis del massatge i de qui el fa sinó perquè li recorda la seva protegida i tranquil·la vida uterina.

El massatge , practicat en el període de gestació, molt fàcilment quedarà associat en la memòria del nadó a les paraules que solen regnar al ventre matern: protecció, pau i abundància (totes les meves necessitats son cobertes inmediatament sense cap esforç) i aquesta associació ens serà valuosa un cop nascut el nadó ja que és després del naixement que la percepció del nadó sobre aquests tres conceptes es pot fragilitzar.

Massatge al nadó amagadet

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s